EĞİTİM YAKLAŞIMIMIZ
Rawdah Okulları olarak öğrencilerimizin; farklı kültürleri bilen ve saygı duyan, aynı zamanda kendi kültürel ve manevi değerlerine sahip çıkan birer dünya insanı olarak yetişmelerine önem veriyoruz. Bu minvalde geliştirdiğimiz müfredatımızı, öğrencimizin hem akademik, hem entelektüel, hem de manevi gelişimine yönelik akademik içeriklerle sürekli güncel tutuyoruz.
BRANŞ DERSLERİMİZ
SATRANÇ
Küçük yaşta Satrancın, zihni ve hayal kurma becerisini, dikkat ve hafıza geliştirme, kapsamlı düşünmeyi, sabırlı olmayı, kurallara ve rakibe saygılı olmayı öğrenme gibi kazanımlarından dolayı oldukça değerli bir etkinliktir. Okul öncesi eğitimimizde temellendirdiğimiz satranç eğitimimizi, ilkokulumuzda Arap eğitmenlerimizle ileri seviyeye taşıyoruz. Öğrencilerimiz, bu seviyede strateji geliştirme, bilinçli hamleler yapma, mantıksal ve inovatif düşünme becerileri kazanırlar.
SANAT ETKİNLİĞİ
Okulumuzda sanat eğitimi alışılagelmiş, kalıplaşmış bir eğitimle sınırlı değildir. Çağdaş bir yaklaşımla görsel, işitsel, sözel ve dramatik sanat alanlarının tümünü kapsamaktadır; çünkü bu şekilde yapılan sanat eğitiminde, yaratıcı etkinliklerin karşılığını bulabileceği birçok uğraş alanı da bulur. Okulumuzda yapılan resim, seramik, hamur, kolaj, boyama, tahta boyama, oyun hamuru, parmak boyama, atık materyal çalışmaları ve baskı gibi çeşitli etkinlikler, çocukların el becerilerini, hayal güçlerini, yaratıcılıklarını ve sanatsal yönlerini geliştirir.
Sanat etkinlikleri sırasında çocuk, yeni arkadaşlıklar kurarak sıra beklemeyi, konuşmayı, dinlemeyi, paylaşmayı, işbirliği yapmayı ve yardımlaşmayı öğrenerek sosyal becerilerini geliştirir. Çocuk kendisine olan saygısını duyuları ile ifade ederek kendi varlığını kabul ettirir. Kendini kabul eden ve ettiren çocuk, diğer çocukları da kabul eder ve benimser. Dolayısıyla bu istendik davranışların kazandırılmasında en etkili yol sanat eğitimidir. İyi bir sanat eğitimi alan çocuk, kendini ve diğer çocukların yeteneklerini dürüstçe kabul eden kişiliğe sahip olur. Okulumuzda, çocuklara yönelik sanat etkinlikleri için uygun ortamı hazırladık. Orada özellikle Resim çalışmamızda kara kalemden başlayarak yağlı boyaya kadar tüm teknikleri öğrenirler. Küçük yaştan itibaren eğitimini verdiğimiz Ebru, kitreyle yoğunlaştırılmış su üstünde, özel hazırlanmış boyalarla oluşturulan desenlerin kağıt üzerine geçirilmesi yoluyla yapılan bir süsleme sanatıdır. Kendine ait fırça ve boyaları vardır. Sabır, anlayış, dikkat geliştirme, ince motor gelişimini kazanma, ruh dinginliği gibi kazanımları vardır. İlkokulumuzda bu sanatın uygulamalı teknik içeriğini, profesyonel eğitmenimiz dört yıllık eğitim zamanına yayarak öğretmektedir.
MÜZİK VE RİTİM
Piyano eğitimi çocuklarda yeni bir dil öğrenmeyi kolaylaştırır ve sözel zekayı da geliştirir. Beyindeki dil öğrenme merkezi ve müzik merkezi neredeyse aynı mantıkta çalıştığı için yeni bir dil öğrenmek piyano çalmayı öğrenen çocuklarda daha kolay olur. Okulumuzda müzik enstrümanı olarak piyano eğitimini, profesyonel eğitmenlerimizle vermekteyiz.
SPOR/KICK BOKS:
İlkokul öğrencilerimiz, yaş gruplarına göre , ısınma, esneme, takla( ön takla, yan takla, amuda takla), el-ayak vuruş teknikleri ve savunma tekniklerini kickboks eğitmenimizle öğrenirler. Okulumuz bu branşta başarı elde eden çocuklarımızın, sonraki yaşlarında bu spor dalında kendilerini geliştirmesine imkan sağlar.
FEN VE DOĞA
Fen ve doğa etkinlikleri çocukların gelişimlerini, davranışlarını etkiler, ilgi alanlarını genişletir, çocukların problem çözme ve düşünme yeteneklerini geliştirir. Bilimsel çalışmalar, çocukları gözlem yapmaya, araştırma, inceleme ve keşfetmeye yönelten etkinlerdir. Bu etkinlikler çocukların ilgi ve ihtiyaçlarını ortaya koymalarına ve kavram gelişimlerine yardımcı olmaktadır. Yaşadığı evrene saygılı, çevresine ve doğaya karşı duyarlı bireyler yetiştiren okulumuzda öğrencilerimiz klasik sistemin dışında, fen ve doğa etkinlikleriyle, doğayı keşfeder, ekosistemi tanır, inceler ve tüm beden ve duygularıyla öğrenmeye katılırlar. Programımıza uygun ( orman, sera, akvaryum vb.) ortamlarda , bitki yetiştirme, doğayı, canlıları tanıma ve gözlemleme faaliyetlerini yaşayarak/tecrübe ederek öğrenirler.
ROBOTİK KODLAMA VE STEM
Rawdah Okulları olarak çocuklarımıza, küçük yaştan itibaren kendi yeteneklerinin yanı sıra geliştirilebilecek yetenekleri doğrultusunda eğitimler verildiği takdirde akademik hayatta daha yaratıcı ve üretken bireyler olacaklarına inanıyor ve bu amaçla S.T.E.M. destekli çalışmalar sunuyoruz. Çocuklarımızın fıtratlarında var olan merak ve keşfetme duygusunu, bilişsel beceriler kazandıracak etkinliklerle birleştirerek robotik ve kodlama atölye çalışmalarıyla çocukların bilimsel ve matematiksel algılarının oluşmasını sağlarken, bilimsel çalışmalarda farklı boyutlarda düşünmenin de temellerini atmaktayız. Öğrencilerimiz, robotik kitlerle çeşitli şekiller oluşturur, modelleri bozup, yeniden istedikleri gibi kurar, hayal gücünü geliştirir ve iki (2D) ve üç boyutlu (3D) olarak düşünür. Öğrencimiz, robotik çalışmalar için düzenlenmiş yönergeleri takip ederek, kıyaslamalar yaparak, zihninde canlandırır, hayal eder, akıl yürütür, risk alır ve böylece analitik düşünme becerisi kazanır. Öğrencilerimiz, problem çözme, eleştirel ve sorgulayıcı düşünme, iletişim becerileri, grupla takım olarak çalışma, kendi ürününü tasarlama ve üretme gibi 21. yüzyıl becerileri ile desteklenen kodlama eğitimlerini alırlar.
DRAMA
Drama yönteminde bütün duyu organları etkin bir şekilde kullanıldığı için çocuğun dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerileri gelişir. Böylece çocuk kendini ve sorunlarını ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğrenir. Drama, çocuğun utangaçlık, çekingenlik gibi olumsuz duygulardan arınmasını sağlar. Okulumuzda, kitaplardaki konuları tamamladıktan sonra, çocuklarla birlikte soyut olan bazı kavramları drama ile somuta dönüştürerek canlandırma yapılır. Böylece dramatize ettikleri konuları kendi aralarında pekiştirme olanağını da yakalamış olurlar. Drama, çok dilli eğitim veren kurumlarda yaygın olarak kullanılan yöntemlerdendir. Okulumuzda benimsediğimiz disiplinlerarası çalışma kapsamında belirlediğimiz konular, drama etkinliklerimizle canlandırılır.