ROBOTİK KODLAMA NEDİR?
Robotik Kodlama eğitimi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, el becerisinin gelişimi, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Çocuklar her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor. Programlama öğrenmek aslında yeni bir dil öğrenmek gibidir. Uzmanlara göre de ne kadar erken yaşta başlanırsa öğrenmesi o kadar kolay olur. Kodlama ve Robotik, gelecek nesillerde ki teknolojinin alt yapısını oluşturarak günümüzde yerini iyice sağlamlaştırmış durumdadır. Geleceğin teknolojisini, çocuklarımıza şimdiden alt yapı oluşturarak öğretmek, onların bilimsel araştırmalara eğilimini ve Kodlama-Robotik teknolojisine adım atmalarını sağlayacaktır. Avrupa’da gittikçe daha fazla okul robotik ve bilgisayar programlama derslerini okul müfredatına alıyor.
RAWDAH OKULLARINDA ROBOTİK KODLAMA
Yeni nesil eğitim teknolojisi ile donatılmış özel bir laboratuvarda öğrencilerimize görsel hafızada hız kazandırırken aynı zamanda yüksek sınav başarısı sağlanır.
Robotik, birçok mühendislik dalının ortak çalışma alanıdır. Robotlar yararlı amaçlar için insanların hizmetine sunulmak üzerine üretilen karmaşık makinelerdir. Ülkemizde “mekatronik” adı altında açılmış bölümler robotik çalışmalar yapmaktadır.
Teknolojinin getirdiği ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim sistemlerinde de yeni uygulamalara gidilmiştir. Bu nedenle, robotik uygulamalar ilköğretim ve orta öğretimde yer almaya başlamıştır. Ayrıca robotik, mühendislik tasarımlı fen bilimleri eğitiminin de bir uygulaması haline gelmiştir.
Robot sistemlerinin veya günlük hayatta kullandığı bir makinenin küçük bir tasarımını yapmak, onların zihin ve el becerilerinin gelişmesine, yaratıcılıklarının artmasına katkı sağlamaktadır. Ayrıca teknolojik ürünlerin, öğrendikleri bilimsel kuramlarla nasıl oluşturulduğunu anlama fırsatı elde etmektedirler.